DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 21 XI 2022 |
I Zupa ogórkowa z pulpetami, warzywami i zieleniną II Placuszki z jabłkiem i cukrem pudrem III Sok malinowy |
Bułka z masłem, pasztet i pomidorem, herbata
|
WTOREK 22 XI 2022 |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną II Kasza pęczak, gulasz w sosie własnym, ogórek kiszony III Sok wieloowocowy |
Chleb wieloziarnisty z masłem, żółty ser, rzodkiewka herbata owocowa |
ŚRODA 23 XI 20222 |
I Zupa buraczkowa z pierożkami z mięsem II Pampuchy III Pomarańcza, sok malinowo- cytrynowy |
Bułka mieszana z masłem, parówka na ciepło, ogórek zielony, herbata cytrynowa |
CZWARTEK 24 XI 2022 |
I Grochówka z porcją kiełbasy II Naleśnik z mięsem i warzywami III Jabłko, kompot wiśniowy |
Bułka maślana z kruszonką, kakao |
PIĄTEK 25 XI 2022 |
I Krupnik z ziemniakami, warzywami i natką II Ziemniaki z koperkiem, ryba pieczona, surówka z kiszonej kapusty, jabłka i marchewki III Sok jabłkowy |
Rogal z masłem i białym serkiem, herbata |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.