DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 14 XI 2022 |
I Biały barszcz z ziemniakami i porcją kiełbasy , chleb II Kasza manna z musem truskawkowym |
I Bułka z masłem i żółtym serem, papryka, herbata owocowa |
WTOREK 15 XI 2022 |
I Rosół z makaronem i zieleniną II Ziemniaki z koperkiem, potrawka drobiowa, ogórek zielony III Kompot wiśniowy |
I Ciasto drożdżowe , herbata , czekoladka Kinder
|
ŚRODA 16 XI 2022 |
I Zupa szczawiowa z jajkiem II Kluski leniwe z masełkiem, banan III Sok wieloowocowy |
I Bułka z masłem , szynka drobiowa , zielony ogórek, herbata cytrynowa |
CZWARTEK 17 XI 2022 |
I Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną II Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, surówka z białej kapusty III Sok malinowo - cytrynowy |
I Chleb wieloziarnisty z masłem i białym serkiem |
PIĄTEK 18 XI 2022 |
I Zupa brokułowa z ryżem II Ziemniaki z koperkiem, ryba pieczona, surówka z kiszonej kapusty III Sok jabłkowy |
I Budyń śmietankowy z sokiem malinowym, ciastko francuskie |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.