DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 7 XI 2022 |
I Kapuśniak z ziemniakami i porcją kiełbasy, chleb. II Pierogi z mięsem. III Sok wieloowocowy |
Kanapka z chleba wieloziarnistego, z masłem i szynką wiejską , papryka, herbata. |
WTOREK 8 XI 2022 |
I Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną II Ryż ,, ala" gołąbek w sosie pomidorowym. III Jabłko , kompot wiśniowy. |
Bułka z masłem, żółtym serem i ogórkiem zielonym, herbata cytrynowa |
ŚRODA 9 XI 2022 |
I Ryżanka z warzywami i zieleniną II Spaghetti bolognese z warzywami. III Banan ,sok pomarańczowy |
Bułka z masłem, pasztetem i pomidorem, herbata owocowa |
CZWARTEK 10 XI 2022 |
I Krupnik z ziemniakami, warzywami i natką II Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, jabłka i marchewki III Sok malinowy |
Rogal z masłem i białym serkiem , kakao |
PIĄTEK 11 XI 2022 |
--------------------- |
--------------------------- |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.