DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 31 X 2022 |
I ---------------------------- |
------------------- |
WTOREK 1 XI 2022 |
I ----------------------------- |
------------------- |
ŚRODA 2 XI 2022 |
I. Biały barszcz z ziemniakami i porcją białej kiełbasy (seler , mleko, żyto), chleb II. Makaron z serem i masełkiem(mleko, pszenica) III. Kompot wieloowocowy |
Ciasto drożdżowe (mleko, pszenica),serek biszkoptowy(mleko), herbata owocowa |
CZWARTEK 3 XI 2022 |
I. Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mleko) II. Ziemniaki z koperkiem, udko pieczone ,surówka z czerwonej kapusty i jabłka III. Sok jabłkowy |
Rogal z masłem i dżem truskawkowy (mleko, pszenica) |
PIĄTEK 4 XI 2022 |
I. Zupa fasolowa z ziemniakami(seler, pszenica) II. Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, sałatka wielowarzywna III. Kompot wiśniowy
|
Chleb wieloziarnisty (pszenica, jajka, mleko)z masłem, szynka drobiowa, ogórek, herbata |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.