Szkoła Podstawowa im. św. Jadwigi Królowej Polski w Witoni

99-335 Witonia

ul. Szkolna 4

tel. 24 356 40 19

https://www.facebook.com/spwitonia

spwitonia@poczta.onet.pl

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 2459371
  • Do końca roku: 242 dni
  • Do wakacji: 49 dni
1

Kartka z kalendarza

Kontakt

Szkoła Podstawowa w Witoni

ul. Szkolna 4

tel/fax 24 356 40 19

E-mail: spwitonia@poczta.onet.pl

Jadłospis - 24-28.10.2022r.

DZIEŃ TYGODNIA

OBIAD

PODWIECZOREK
(oddziały przedszkolne)

PONIEDZIAŁEK   

24 X 2022  

I Barszcz ukraiński z ziemniakami (seler, mleko), ( wywar mięsno-warzywny)

II Manna z musem truskawkowym (mleko, jaja)

Bułka z masłem i białym serem ( pszenica, mleko, jaja) rzodkiewka, herbata

WTOREK

25 X 2022

I Zupa warzywna z ziemniakami i zieleniną (seler, mleko), (wywar mięsno-warzywny)

II Kasza, pulpety w sosie pomidorowym (pszenica, mleko, jaja)

III Sok malinowy

Chleb wieloziarnisty z masłem ( pszenica, mleko) parówka na gorąco, pomidor, herbata owocowa.

ŚRODA

26 X 2022

I Zupa grochowa z ziemniaki, porcją kiełbasy (seler), (wywar mięsno-warzywny)

II Naleśniki z serem (pszenica, mleko, jaja)

III Kompot malinowy

Budyń śmietankowy z sokiem malinowym (mleko) ciastko francuskie

CZWARTEK

27 X 2022

I Zupa brokułowa z ryżem (seler, mleko), (wywar mięsno-warzywny)

II Ziemniaki z koperkiem, żeberko w sosie własnym, surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka

III Kompot wiśniowy

Bułka z masłem, szynka drobiowa (mleko, pszenica)pomidor, herbata z cytryną.

PIĄTEK

28 X 2022

I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną ( seler, mleko), (wywar mięsno -warzywny)

II Ziemniaki z koperkiem, ryba panierowana ( ryba), surówka z kapusty kiszonej, jabłka, marchewki.

III Sok pomarańczowy

Chleb wieloziarnisty z masłem (pszenica, mleko, jaja)ser żółty, papryka, herbata.

Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.

Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.