DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 24 X 2022 |
I Barszcz ukraiński z ziemniakami (seler, mleko), ( wywar mięsno-warzywny) II Manna z musem truskawkowym (mleko, jaja) |
Bułka z masłem i białym serem ( pszenica, mleko, jaja) rzodkiewka, herbata |
WTOREK 25 X 2022 |
I Zupa warzywna z ziemniakami i zieleniną (seler, mleko), (wywar mięsno-warzywny) II Kasza, pulpety w sosie pomidorowym (pszenica, mleko, jaja) III Sok malinowy |
Chleb wieloziarnisty z masłem ( pszenica, mleko) parówka na gorąco, pomidor, herbata owocowa. |
ŚRODA 26 X 2022 |
I Zupa grochowa z ziemniaki, porcją kiełbasy (seler), (wywar mięsno-warzywny) II Naleśniki z serem (pszenica, mleko, jaja) III Kompot malinowy |
Budyń śmietankowy z sokiem malinowym (mleko) ciastko francuskie |
CZWARTEK 27 X 2022 |
I Zupa brokułowa z ryżem (seler, mleko), (wywar mięsno-warzywny) II Ziemniaki z koperkiem, żeberko w sosie własnym, surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka III Kompot wiśniowy |
Bułka z masłem, szynka drobiowa (mleko, pszenica)pomidor, herbata z cytryną. |
PIĄTEK 28 X 2022 |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną ( seler, mleko), (wywar mięsno -warzywny) II Ziemniaki z koperkiem, ryba panierowana ( ryba), surówka z kapusty kiszonej, jabłka, marchewki. III Sok pomarańczowy |
Chleb wieloziarnisty z masłem (pszenica, mleko, jaja)ser żółty, papryka, herbata. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.