Szkoła Podstawowa im. św. Jadwigi Królowej Polski w Witoni

99-335 Witonia

ul. Szkolna 4

tel. 24 356 40 19

https://www.facebook.com/spwitonia

spwitonia@poczta.onet.pl

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 2459461
  • Do końca roku: 241 dni
  • Do wakacji: 48 dni
1

Kartka z kalendarza

Kontakt

Szkoła Podstawowa w Witoni

ul. Szkolna 4

tel/fax 24 356 40 19

E-mail: spwitonia@poczta.onet.pl

Jadłospis - 17-21.10.2022r.

DZIEŃ TYGODNIA

OBIAD

PODWIECZOREK
(oddziały przedszkolne)

PONIEDZIAŁEK   

17 x 2022  

I Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy (seler), chleb

II Placuszki z jabłkiem i cukrem pudrem (mleko, jaja, pszenica)

III Sok owocowy

Bułka z masłem (pszenica, mleko, jaja), szynka wiejska, pomidor, herbata z cytryną

WTOREK

18 x 2022

I Ryżanka z zieleniną (seler), (wywar mięsno-warzywny)

II Fasolka po bretońsku, chleb wieloziarnisty (pszenica)

III Herbata

Kisiel cytrynowy, biszkopty (pszenica)

ŚRODA

19 X 2022

I Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami i zieleniną (seler), (wywar mięsno-warzywny)

II Ryż, filet z warzywami na patelni (seler)

III Sok owocowy

Rogal z masłem i dżem truskawkowy, kakao (mleko, pszenica)

CZWARTEK

20 x 2022

I Zupa pieczarkowa z kaszą i zieleniną (seler, mleko), (wywar mięsno-warzywny)

II Kluski śląskie, gulasz w sosie własnym (pszenica), ogórek

III Kompot wiśniowy

Bułka z masłem, szynka drobiowa, ogórek, herbata owocowa

PIĄTEK

21 x 2022

I Zupa szczawiowa z jajkiem (seler, pszenica, jaja), (wywar mięsno-warzywny)

II Ziemniaki z koperkiem, ryba pieczona (ryba), surówka z kwaszonej kapusty, marchewki, jabłka

III Kompot truskawkowy

Chleb wieloziarnisty z masłem (pszenica, jaja, mleko), ser żółty, papryka, herbata

Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.

Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.