DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 17 x 2022 |
I Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy (seler), chleb II Placuszki z jabłkiem i cukrem pudrem (mleko, jaja, pszenica) III Sok owocowy |
Bułka z masłem (pszenica, mleko, jaja), szynka wiejska, pomidor, herbata z cytryną |
WTOREK 18 x 2022 |
I Ryżanka z zieleniną (seler), (wywar mięsno-warzywny) II Fasolka po bretońsku, chleb wieloziarnisty (pszenica) III Herbata |
Kisiel cytrynowy, biszkopty (pszenica) |
ŚRODA 19 X 2022 |
I Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami i zieleniną (seler), (wywar mięsno-warzywny) II Ryż, filet z warzywami na patelni (seler) III Sok owocowy |
Rogal z masłem i dżem truskawkowy, kakao (mleko, pszenica) |
CZWARTEK 20 x 2022 |
I Zupa pieczarkowa z kaszą i zieleniną (seler, mleko), (wywar mięsno-warzywny) II Kluski śląskie, gulasz w sosie własnym (pszenica), ogórek III Kompot wiśniowy |
Bułka z masłem, szynka drobiowa, ogórek, herbata owocowa |
PIĄTEK 21 x 2022 |
I Zupa szczawiowa z jajkiem (seler, pszenica, jaja), (wywar mięsno-warzywny) II Ziemniaki z koperkiem, ryba pieczona (ryba), surówka z kwaszonej kapusty, marchewki, jabłka III Kompot truskawkowy |
Chleb wieloziarnisty z masłem (pszenica, jaja, mleko), ser żółty, papryka, herbata |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.