DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 10 X 2022 r. |
I Biały barszcz z ziemniakami i porcją kiełbasy ( seler, mleko, żyto), ( wywar mięsno - warzywny) chleb |
Kisiel owocowy, ciasto drożdżowe ( jaja, pszenica) |
WTOREK 11 X 2022 r. |
I Zupa ogórkowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną |
Bułka z masłem ( pszenica, mleko)parówka na gorąco, pomidor, kawa Inka ( jęczmień, żyto, mleko) |
ŚRODA 12 X 2022 r. |
I Zupa buraczkowa z ziemniakami ( seler, mleko), ( wywar mięsno - warzywny) |
Bułka mieszana z masłem, twarożek ze szczypiorkiem ( pszenica, mleko) herbata z cytryną. |
CZWARTEK 13 X 2022 r. |
I Rosół z makaronem i zieleniną ( seler, jaja, pszenica), |
Bułka z masłem ( mleko, pszenica)szynka drobiowa , ogórek, herbata owocowa. |
PIĄTEK 14 X 2022 r. |
I Zupa fasolowa z ziemniakami ( seler, pszenica), ( wywar mięsno-warzywny) |
Rogal z masłem, dżem truskawkowy, kakao (mleko, pszenica) |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.