Szkoła Podstawowa im. św. Jadwigi Królowej Polski w Witoni

99-335 Witonia

ul. Szkolna 4

tel. 24 356 40 19

https://www.facebook.com/spwitonia

spwitonia@poczta.onet.pl

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 2459472
  • Do końca roku: 241 dni
  • Do wakacji: 48 dni
1

Kartka z kalendarza

Kontakt

Szkoła Podstawowa w Witoni

ul. Szkolna 4

tel/fax 24 356 40 19

E-mail: spwitonia@poczta.onet.pl

Jadłospis - 10-14.10.2022r.

DZIEŃ TYGODNIA

OBIAD

PODWIECZOREK
(oddziały przedszkolne)

PONIEDZIAŁEK   

10 X 2022 r.  

I Biały barszcz z ziemniakami i porcją kiełbasy ( seler, mleko, żyto), ( wywar mięsno - warzywny) chleb
II Makaron z serem i masełkiem ( pszenica, mleko)
III Sok owocowy, jabłko

Kisiel owocowy, ciasto drożdżowe ( jaja, pszenica)

WTOREK

11 X 2022 r.

I Zupa ogórkowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną
( seler), ( wywar mięsno - warzywny)
II Ziemniaki z koperkiem, kiełbasa panierowana, surówka z kapusty czerwonej, marchewki. ( pszenica, jaja)
III Sok malinowy

 Bułka z masłem ( pszenica, mleko)parówka na gorąco, pomidor, kawa Inka ( jęczmień, żyto, mleko)

ŚRODA

12 X 2022 r.

I Zupa buraczkowa z ziemniakami ( seler, mleko), ( wywar mięsno - warzywny)
II Pierogi z mięsem ( jaja, pszenica)
III Kompot wiśniowy
IV Serek Danio

Bułka mieszana z masłem, twarożek ze szczypiorkiem ( pszenica, mleko) herbata z cytryną.

CZWARTEK

13 X 2022 r.

I Rosół z makaronem i zieleniną ( seler, jaja, pszenica),
( wywar mięsno-warzywny) 
II Ziemniaki z koperkiem , potrawka drobiowa, buraczek z jabłkiem ( pszenica, mleko)
III Sok owocowy

Bułka z masłem ( mleko, pszenica)szynka drobiowa , ogórek, herbata owocowa.

PIĄTEK

14 X 2022 r.

I Zupa fasolowa z ziemniakami ( seler, pszenica), ( wywar mięsno-warzywny)
II Ziemniaki z koperkiem, ryba panierowana, surówka z kwaszonej kapusty, marchewki i jabłka
III Sok pomarańczowy

 Rogal z masłem, dżem truskawkowy, kakao (mleko, pszenica)

Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.

Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.