Szkoła Podstawowa im. św. Jadwigi Królowej Polski w Witoni

99-335 Witonia

ul. Szkolna 4

tel. 24 356 40 19

https://www.facebook.com/spwitonia

spwitonia@poczta.onet.pl

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 2459423
  • Do końca roku: 241 dni
  • Do wakacji: 48 dni
1

Kartka z kalendarza

Kontakt

Szkoła Podstawowa w Witoni

ul. Szkolna 4

tel/fax 24 356 40 19

E-mail: spwitonia@poczta.onet.pl

Jadłospis - 3-7.10.2022r.

DZIEŃ TYGODNIA

OBIAD

PODWIECZOREK
(oddziały przedszkolne)

PONIEDZIAŁEK   

3 X 2022 r.  

I Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy          ( seler), chleb
II Manna z musem truskawkowym ( mleko, pszenica)

Kanapka z masłem ( pszenica, mleko) szynka wiejska, sałata, herbata z cytryną

WTOREK

4 X 2022 r.

I Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną ( seler, mleko, pszenica), ( wywar mięsno-warzywny)
II Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony ( jaja) ogórek
III Sok malinowy

Bułka drożdżówka (mleko, pszenica, jaja) kakao (mleko) serek

ŚRODA

5 X 2022 r.

I Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami i zieleniną
( seler), ( wywar mięsno - warzywny)
II Kasza, bitki w sosie własnym (pszenica) surówka wielowarzywna - ogórek, marchewka, papryka
III Kompot owocowy

Bułka z masłem( pszenica, mleko, jaja) pasztet, ogórek, herbata owocowa

CZWARTEK

6 X 2022 r.

I Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną ( seler), (wywar mięsno - warzywny)
II Ryż, udko pieczone, surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka 
III Sok owocowy

Rogal z masłem ( pszenica, mleko, jaja) dżem truskawkowy, herbata z cytryną

PIĄTEK

7 X 2022 r.

I Zupa brukołowa z ryżem i zieleniną ( seler), ( wywar mięsno - warzywny)
II Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne ( ryba) surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka
III Kompot owocowy

Chleb wieloziarnisty z masłem ( mleko, pszenica, jaja) ser żółty (mleko), herbata

Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.

Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.