DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 3 X 2022 r. |
I Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy ( seler), chleb |
Kanapka z masłem ( pszenica, mleko) szynka wiejska, sałata, herbata z cytryną |
WTOREK 4 X 2022 r. |
I Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną ( seler, mleko, pszenica), ( wywar mięsno-warzywny) |
Bułka drożdżówka (mleko, pszenica, jaja) kakao (mleko) serek |
ŚRODA 5 X 2022 r. |
I Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami i zieleniną |
Bułka z masłem( pszenica, mleko, jaja) pasztet, ogórek, herbata owocowa |
CZWARTEK 6 X 2022 r. |
I Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną ( seler), (wywar mięsno - warzywny) |
Rogal z masłem ( pszenica, mleko, jaja) dżem truskawkowy, herbata z cytryną |
PIĄTEK 7 X 2022 r. |
I Zupa brukołowa z ryżem i zieleniną ( seler), ( wywar mięsno - warzywny) |
Chleb wieloziarnisty z masłem ( mleko, pszenica, jaja) ser żółty (mleko), herbata |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.