DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 26 IX 2022 r.
|
I Zupa jarzynowa z ziemniakami ( seler), ( wywar mięsno-warzywny) |
Kanapka z masłem (mleko, pszenica), szynka, drobiowa, sałata i ogórek, herbata z cytryna. |
WTOREK 27 IX 2022 r.
|
I Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką (seler, mleko), |
Kanapka z masłem (pszenica, mleko)żółtym serem (mleko) i ogórkiem, herbata owocowa |
ŚRODA 28 IX 2022 r.
|
I Ryżanka z warzywami i zieleniną (seler), (wywar mięsno-warzywny) |
Ciasto drożdżowe (mleko/pszenica), kakao (mleko) owoc |
CZWARTEK 29 IX 2022 r.
|
I Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną ( seler, pszenica, mleko), ( wywar mięsno-warzywny) |
Chleb wieloziarnisty z masłem( pszenica, mleko), parówka na gorąco, pomidor, herbata. |
PIĄTEK 30 IX 2022 r. |
I Grochówka z porcją kiełbasy (seler), (wywar mięsno-warzywny) |
Rogalik z serem (mleko, pszenica, jaja) herbata owocowa, owoc. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.