DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 19 IX 2022
|
I Żurek z ziemniakami i kiełbasą ( seler, żyto, mleko) chleb |
Ciasto drożdżowe maślane z rodzynkami (jaja, pszenica, mleko) kakao |
WTOREK 20 IX 2022
|
I Ryżanka z warzywami i zieleniną ( seler), ( wywar mięsno - warzywny) |
Bułka z masłem, szynką wiejską, pomidor (mleko, pszenica) herbata owocowa |
ŚRODA 21 IX 2022
|
I Zupa szczawiowa z jajkiem ( seler, pszenica, jaja) ( wywar mięsno - warzywny) |
Pałeczki kukurydziane, serek waniliowy, owoc |
CZWARTEK 22 IX 2022 |
I Zupa pieczarkowa z kaszą ( pszenica, seler, mleko) |
Bułka grahamka z masłem ( pszenica, mleko) polędwica wieprzowa, ogórek, herbata z cytryną |
PIĄTEK 23 IX 2022
|
I Zupa brokułowa z ryżem ( seler, mleko) , ( wywar mięsno - warzywny) |
Chleb wieloziarnisty z masłem, ( mleko, pszenica) parówka na gorąco 2 szt., sałata, papryka, herbata |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.