DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I. Żurek z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy( seler, mleko), (wywar mięsno - warzywny) 300ml/100g/200ml |
Bułka z pasztetem ( mleko/pszenica), pomidor, herbata owocowa |
WTOREK |
I. Krupnik z warzywami i zieleniną ( seler), ( wywar mięsno - warzywny) 300ml/80g/80g/50g/200ml |
bułka drożdżowa z owocami, (mleko/pszenica), herbata z cytryną 60g/200ml |
ŚRODA |
I. Rosół z makaronem i zieleniną ( seler), ( wywar mięsno -warzywny) 300ml/80g/80g/80g/200ml |
Chleb z masłem ( mleko/pszenica), szynka drobiowa, ogórek, herbata owocowa
80g/10g/20g/200ml |
CZWARTEK |
I. Ryżanka z warzywami i zieleniną ( wywar mięsno - warzywny) 300ml/100g/100g/100g/200ml |
Ciasto drożdżowe, jogurt owocowy (mleko/pszenica)
80g/125ml |
PIĄTEK |
I. Zupa ogórkowa z ziemniakami ( wywar mięsno - warzywny) 300ml/100g/200ml |
Bułka z masłem ( pszenica/mleko) ser żółty ( mleko), sałata, herbata 80g/10g/200ml |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.