Szkoła Podstawowa im. św. Jadwigi Królowej Polski w Witoni

99-335 Witonia

ul. Szkolna 4

tel. 24 356 40 19

https://www.facebook.com/spwitonia

spwitonia@poczta.onet.pl

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 2459540
  • Do końca roku: 241 dni
  • Do wakacji: 48 dni
1

Kartka z kalendarza

Kontakt

Szkoła Podstawowa w Witoni

ul. Szkolna 4

tel/fax 24 356 40 19

E-mail: spwitonia@poczta.onet.pl

Jadłospis 5-9.09.2022r.

DZIEŃ TYGODNIA

OBIAD

PODWIECZOREK
(oddziały przedszkolne)

PONIEDZIAŁEK     
5 IX 2022 r.

I. Żurek z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy( seler, mleko), (wywar mięsno - warzywny)                                     
II. Manna z musem truskawkowym (mleko)                       
III. Kompot owocowy

300ml/100g/200ml

Bułka z pasztetem ( mleko/pszenica), pomidor, herbata owocowa
40g/10g/200ml

WTOREK                
6 IX 2022 r.

 I. Krupnik z warzywami i zieleniną ( seler), ( wywar mięsno - warzywny)                                                                       
II. Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, surówka z białej kapusty i marchewki
III. Kompot wiśniowy

300ml/80g/80g/50g/200ml

bułka drożdżowa z owocami, (mleko/pszenica), herbata z cytryną

60g/200ml

ŚRODA                   
7 IX 2022 r.

I. Rosół z makaronem i zieleniną ( seler), ( wywar mięsno -warzywny)
II. Ryż, udko pieczone, ogórek zielony
III. Kompot malinowy

300ml/80g/80g/80g/200ml

Chleb z masłem ( mleko/pszenica), szynka drobiowa, ogórek, herbata owocowa

 

80g/10g/20g/200ml

CZWARTEK             
8 IX 2022 r.

 I. Ryżanka z warzywami i zieleniną ( wywar mięsno - warzywny)
II. Spaghetti z mięsem, pieczarką w sosie pomidorowym       
III. Sok owocowo - warzywny

300ml/100g/100g/100g/200ml

Ciasto drożdżowe, jogurt owocowy (mleko/pszenica)

 

80g/125ml

PIĄTEK                 
9 IX 2022 r.

I. Zupa ogórkowa z ziemniakami ( wywar mięsno - warzywny)
II. Pierogi z mięsem                                                         
III. Kompot owocowy

300ml/100g/200ml

Bułka z masłem ( pszenica/mleko) ser żółty ( mleko), sałata, herbata

80g/10g/200ml

Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.

Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.