DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
Zupa ogórkowa z ziemniakami, pampuchy z musem truskawkowym, soczek "Kubuś" owocowo-warzywny |
Kanapka z masłem, pasztetem drobiowym, pomidor, ogórek, herbata z cytryną |
WTOREK |
Zupa jarzynowa z manną, ziemniaki z koperkiem,paluszki rybne z dorsza,surówka wielowarzywna, kompot wiśniowy, truskawka |
Bułka z masłem,polędwicą sopocką,rzodkiewka,ogórek zielony, kawa Inka |
ŚRODA |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami,frytki,filet drobiowy panierowany, surówka, lemoniada cytrynowa,jabłko |
Chałka z masłem i powidłami śliwkowymi,kakao,banan |
CZWARTEK |
|
|
PIĄTEK |
|
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.