DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
Biały barszcz z ziemniakami i porcją kiełbasy,chleb,manna z musem truskawkowym, soczek "Kubuś" 100%, jabłko |
Kanapka z masłem, szynką drobiową,rzodkiewką,ogórkiem zielonym,herbata z cytryną |
WTOREK |
Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną,kopytka,bitki w sosie własnym,ogórek kwaszony,kompot wiśniowy, arbuz |
Grahamka z masłem, serem żółtym,pomidorem, sałatą, kawa Inka, truskawka |
ŚRODA |
Ryżanka z warzywami i zieleniną,fasolka po bretońsku,chleb, soczek owocowo-warzywny 100%,słodki upominek |
Rogalik drożdżowy z kruszonką i powidłami śliwkowymi, kakao, truskawka |
CZWARTEK |
|
|
PIĄTEK |
|
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.