DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
Kapuśniak z ziemniakami i porcją kiełbasy, chleb, pampuchy na słodko z musem truskawkowym, kompot wieloowocowy, serek homogenizowany |
Bułka z masłem, szynka drobiowa, pomidor, sałata, ogórek, herbata z cytryną, jabłko |
WTOREK |
Zupa brokułowa z ryżem, ziemniaki "ala"gołąbek w sosie pomidorowym, soczek jabłkowy, banan |
Kanapka z masłem, polędwica z indyka, pomidorek koktajlowy, rzodkiewka, kawa Inka |
ŚRODA |
Rosół z makaronem i zieleniną, ryż, pałeczka drobiowa, surówka wiosenna, lemoniada cytrynowa, arbuz |
Placek drożdżowy z kruszonką i powidłami śliwkowymi, kakao, jabłko |
CZWARTEK |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki, spaghetti bolognese z warzywami, kompot wiśniowy, jabłko |
Kanapka z masłem, kiełbasą szynkową, sałata rzodkiewka, herbata owocowa |
PIĄTEK |
Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, surówka z sałaty lodowej, rzodkiewki, ogórka zielonego, kompot wieloowocowy, gruszka |
Kanapka z masłem, serek Capressi, pomidor, rzodkiewka, herbata z cytryną |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.