DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
Zupa jarzynowa z manną,ziemniaki z koperkiem,kiełbasa pieczona fasolka szparagowa,sok karotka,serek "Danio" |
Kanapka z masłem,szynką drobiową,pomidor ze szczypiorem,herbata z cytryną |
WTOREK |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami,ryż,kotlet schabowy,sałatka wielowarzywna,kompot malinowy,jabłko |
Chałka z masłem i dżemen truskawkowym,kakao |
ŚRODA |
Zupa ogórkowa z ziemniakami i pulpecikiem,pierogi z serem,kompot wieloowocowy,banan |
Rogal drożdżowy z serem i kruszonką,kawa mleczna,gruszka |
CZWARTEK |
Krupnik z warzywami i natką,ziemniaki z koperkiem,kotlet mielony,sałata ze śmietaną,leminiada cytrynowa winogrono |
Kanapka z masłem,szynką wiejską,sałata,rzodkiewka,herbata owocowa |
PIĄTEK |
Grochówka z kiełbasą,ziemniaki,paluszki rybne,surówka z kiszonej kapusty,marchewki i jabłka,sok jabłkowy 100% |
Bułka z masłem,twarożek ze szczypiorem i rzodkiewką,herbata z cytryną |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.