DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
Kapuśniak z ziemniakami i porcją kiełbasy,chleb,makaron z serem,kompot wieloowocowy,jogurt "Fantazja" |
Kanapka z masłem,szynką białą,ogórek zielony,rzodkiewka,herbata z cytryną |
WTOREK |
Ryżanka z zieleniną,fasolka po bretońsku,chleb,herbata z cytryną,jabłko |
Ciasto drożdżowe maslane z rodzynkami,kakao,mandarynka |
ŚRODA |
Rosół z makaronem i zieleniną,ziemniaki z koperkiem,udko pieczone,mizeria, banan |
Rogal pszenny z masłem i powidłami śliwkowymi,kakao |
CZWARTEK |
Barszcz ukraiński z ziemniakami, ryż filet drobiowy w sosie koperkowo-śmietanowym,lemoniada cytrynowa,winogrono |
Kanapka z masłem,twarożek ze szczypiorem,herbata owocowa |
PIĄTEK |
Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną,ziemniaki z koperkiem,ryba panierowana,surówka wielowarzywna,sok jabłkowy 100% |
Rogal drożdżowy z masełkiem i dżemem truskawkowym,herbata z cytryną |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.