DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
Biały barszcz z ziemniakami i porcją białej kiełbasy,chleb,kluski leniwe z masełkiem i cukrem,kompot wiśniowy. |
Pizzerka, herbata z cytryną, jabłko. |
WTOREK |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, kluski śląskie, gulasz mięsny z łopatki, ogórek kwaszony, kompot truskawkowy, banan |
Chałka z masłem i powidłami śliwkowymi, kakao |
ŚRODA |
Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami, spaghetti z mięsem, pieczarką w sosie pomidorowym, kompot malinowy, gruszka. |
Rogal z masłem i serkiem topionym, herbata owocowa |
CZWARTEK |
Zupa pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, pulpety w sosie koperkowym, fasolka szparagowa, kompot owocowy, melon |
Kanapka z masłem, polędwicą drobiową,papryka czerwona, sałata,herbata rumiankowa |
PIĄTEK |
Zupa botwinkowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem,ryba pieczona w ziołach, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka, sok "Kubuś" 100% |
Bułka z masłem, ser żółty, pomidor,rzodkiewka, herbata z cytryną |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.