DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I |
|
WTOREK |
I |
|
ŚRODA |
I.Zupa ogórkowa z ziemniakami,manna z musem truskawkowym,serek "Danio" |
Kanapka z masłem,polędwicą wieprzową,pomidor,rzodkiewka,herbata owocowa. |
CZWARTEK |
I.Zupa jarzynowa z ziemniakami,ryż,filet w sosie słodko-kwaśnym,kompot wiśniowy,jabłko. |
Placek drożdżowy z owocami, kawa mleczna,mandarynka |
PIĄTEK |
I.Zupa pomidorowa z ryżem,ziemniaki,paluszki rybne,surówka z kwaszonej kapusty,marchewki i jabłka,mus jabłkowy |
Kanapka z masłem,wędliną,serem żóltym,rzodkiewką,herbata z cytryną |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.