DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I.Biały barszcz z ziemniakami i porcją kiełbasy,chleb, pampuchy z cukrem pudrem, sok "Kubuś" |
Kanapka z masłem,szynką wieprzową,ogórkiem kiszonym,herbata rumiankowa |
WTOREK |
I.Krupnik z warzywami i zieleniną, ziemniaki, kotlet mielony,warzywa z wody (brokuł,kalafior,fasolka),kompot wiśniowy,owoc. |
Chałka z masłem i powidłam śliwkowymi, kakao,jabłko |
ŚRODA |
I.Zupa buraczkowa z ziemniakami i cebulką,placuszki z jabłkiem i cukrem pudrem,kompot owocowy,serek homogenizowany |
Kanapka z masłem,pasztetem drobiowym,rzodkiewką, pomidor,herbata owocowa |
CZWARTEK |
I.Rosół z makaronem i zieleniną,ziemniaki,potrawka drobiowa,buraczek z jabłkiem,kompot wieloowocowy,gruszka. |
Bułka z masłem,twarożek z ziołami,ogórek zielony,kawa mleczna mandarynka |
PIĄTEK |
I.Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną,ziemniaki,paluszki rybne, surówka z kwaszonej kapusty,marchewki i jabłka,sok "Kubuś" |
Kanapka z masłem,wędliną,serem żółtym,rzodkiewką, herbata z cytryną |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.