DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I |
|
WTOREK |
I |
|
ŚRODA |
I.Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami.II.Makaron z serem i masełkiem,sok"Kubuś" |
Kanapka z masłem,polędwicą drobiową ogórek kwaszony,herbata owocowa,jabłko. |
CZWARTEK |
I.Zupa warzywna z ziemniakami i zieleniną.II.Kasza, gulasz,ogórek kwaszony,kompot wiśniowy,jabłko. |
Bułka z masłem,parówka na gorąco,ogórek zielony,ser żółty,kakao |
PIĄTEK |
I.Zupa grochowa z ziemniakami.II.Pierogi z serem i masłkiem,sok"Kubuś" |
Kanapka z masłem,wędliną,serem żółtym,pomidorem,herbata z cytryną. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.