DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK
|
I Zupa pomidorowa z ryżem II Ziemniaki, kiełbasa pieczona, surówka z czerwonej kapusty i jabłka III Kompot wieloowocowy |
Ciasto drożdżowe, herbata, serek waniliowy. |
WTOREK |
I Kapuśniak z białej kapusty II Kluski śląskie, gulasz z łopatki III Kompot wisniowy IV Upominek świąteczny |
Kanapka z masłem, sałatą, polędwicą sopocką, ketchup, herbata z cytryną. |
ŚRODA |
I Żurek z jajkiem i białą kielbasą, chleb II Kluski leniwe z masełkiem III Kompot truskawkowy |
Chałka z masłem i dżemem truskawkowym, herbata owocowa. |
CZWARTEK |
WIELKI CZWARTEK - STOŁÓWKA NIECZYNNA |
------------------------- |
PIĄTEK |
WIELKI PIĄTEK - STOŁÓWKA NIECZYNNA |
------------------------- |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.