DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I.Barszcz ukraiński z ziemniakami. |
Kanapka z masłem, kiełbasą szynkową, ogórek zielony, ser żółty, kawa inka, jabłko. |
WTOREK |
I.Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną. |
Ciasto drożdżowe, kakao, banan. |
ŚRODA |
I.Rosół z makaronem i zieleniną. |
Kanapka z masłem, sałatą, rzodkiewką, polędwicą sopocką, herbata z cytryną. |
CZWARTEK |
I.Zupa buraczkowa z ziemniakami. |
Ciasto jogurtowe z owocami, soczek owocowo-warzywny, jabłko. |
PIĄTEK |
I. Zupa brokułowa z ryżem. |
Kanapka z masłem, ser Capressi, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata owocowa, mandarynka. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.