DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I. Kapuśniak z ziemniakami i porcją kiełbasy. |
Kanapka z masłem, polędwica sopocka, ogórek zielony, ser żółty ,kakao, jabłko. |
WTOREK |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami. |
Rogalik drożdżowy, serek homogenizowany, banan. |
ŚRODA |
I. Ryżanka z warzywami. |
Kanapka z masłem, sałatą, rzodkiewką, parówka na gorąco, ketchup, herbata miętowa z cytryną. |
CZWARTEK |
I. Zupa jarzynowa z manną. |
Ciasti jogurtowe z owocami, soczek owocowo-warzywny. |
PIĄTEK |
I. Zupa ogórkowa z ziemniakami. |
Kanapka z masłem, ser żółty, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata owocowa. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.