DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I. Barszcz ukraiński z ziemniakami. |
Kanapka z masłem, wędliną,ogórek+kanapka z twarożkiem, herbata z cytryną. |
WTOREK |
I. Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną. |
Ciasto drożdżowe z masłem i rodzynkami, kawa inka, jabłko. |
ŚRODA |
I. Zupa pieczarkowa z kaszą. |
Serek waniliowy z biszkoptami, mandarynka |
CZWARTEK |
I. Rosół z makaronem i zieleniną. |
Kanapka z masłem, pasztetem drobiowym, ogórek kwaszony, herbata, mandarynka. |
PIĄTEK |
I.Zupa brokułowa z ryżem i zieleniną. |
Ciasto jogurtowe z owocami, kakao, arbuz. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.