DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I. Żurek z ziemniakami i białą kiełbasą, chleb. |
Kanapka z masłem, szynką drobiową, pomidor, rzodkiewka, kakao, jabłko. |
WTOREK |
I. Ryżanka. |
Bułeczka drożdżowa z serem, kawa inka, mandarynka. |
ŚRODA |
I. Zupa buraczkowa z ziemniakami. |
Kanapka z masłem,parówka na gorąco,pomidorki koktajlowe,herbata owocowa |
CZWARTEK |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami. |
Kanapka z masłem, szynką wiejską, pomidor, sałata, herbata ziołowa. |
PIĄTEK |
I. Zupa szczawiowa z jajkiem. |
Kanapka z masłem,ser żółty,twarożek z ziołami,herbata owocowa,jabłko. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.