DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I. Kapuśniak z ziemniakami i porcją kiełbasy, chleb. |
Kanapka z masłem, ogórkiem kwaszonym, paluszki z szynki, kakao, jabłko. |
WTOREK |
I. Zupa jarzynowa z manną i zieleniną. |
Grahamka z masłem, serem żółtym, pomidor, herbata owocowa, mandarynka. |
ŚRODA |
I. Grochówka z ziemniakami i kiełbasą. |
Kanapki z masłem, pasztet drobiowy, pomidor, rzodkiewka, herbata z miodem i cytryną, owoc. |
CZWARTEK |
I. Zupa pieczarkowa z kaszą. |
Rogaliki drożdżowe z serem, kakao, jabłko. |
PIĄTEK |
I. Zupa pomidorowa z makaronem. |
Kanapka z masłem, ser żółty, szynka, sałata, papryka czerwona, herbata ziołowa, jabłko. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.