DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I.Żurek z ziemniakami i porcją białej kiełbasy.II.Manna z musem truskawkowm, soczek "Leon" |
Kanapka z masłem,kiełbasą suchą krakowską,ogórek kiszony,kakao,jabłko. |
WTOREK |
I.Zupa szczawiowa z jajkiem.II.Ryż,pulpety w sosie koperkowym,ogórek,sok "Kubuś"owoc 1 szt. |
Rogaliki drożdżowe z serem,kakao,arbuz. |
ŚRODA |
I.Zupa pomidorowa z makaronem.II.Ziemniaki,filet drobiowy,surówka z czerwonej kapusty i jabłka,kompot wieloowocowy,mandarynka. |
Kanapka z masłe, pasztet wieprzowy,pomidor,rzodkiewka,herbata rumiankowa z miodem,mus jabłkowy. |
CZWARTEK |
I.Zupa brokułowa z ryżem.II.Ziemniaki,pałeczka drobiowa,młoda marchewka,kompot owocowy,winogron. |
Strucla drożdżowa z jabłkiem,herbata ziołowa, mandarynka. |
PIĄTEK |
I.Krupnik z warzywami i zieleniną.II.Ziemniaki,paluszki rybne,surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka,soczek "Leon",jabłko. |
Kanapka z masłem,szynka, ser żółty,sałata,papryka czerwona,herbata ziołowa,jabłko. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.