DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I.Kapuśniak z białej kapusty.II.Naleśniki z dżemem,sok "Kubuś",serek waniliowy "Danio". |
Pieczywo z masłem, kiełbasą krakowską, ogórek kiszony,pomidor,kakao, jabłko. |
WTOREK |
I.Zupa fasolowa z ziemniakami.II.Makaron, gulasz,ogórek, sok malinowy, gruszka |
Chałka z masłem i dżemem truskawkowym, kawa inka,banan |
ŚRODA |
I.Rosół z makaronem.II.Ziemniaki, potrawka drobiowa,surówka z czerwonej kapusty i jabłka,kompot wieloowocowy,kiwi |
Kanapka masłem,szynką,pomidor,rzodkiewka, herbata rumiankowa,mus jabłkowy. |
CZWARTEK |
I.Ryżanka z zieleniną.II.Spaghetti z mięsem, pieczarką w sosie pomidorowym, kompot z czarnej porzeczki,banan. |
Bułeczka maślana, serek waniliowy,mandarynka. |
PIĄTEK |
I.Zupa pomidorowa z ryżem.II.Pizza, soczek "Leon" |
Grahamka z masłem,ser żółty,sałata,ogórek kiszony,herbata ziołowa. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.