DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I. Krupnik z ziemniakami, warzywami i zieleniną. II. Kluski leniwe z masłem. III. Kompot truskawkowy, jabłko 1 szt. |
Pieczywo z masłem, polędwica z kurczaka, ogórek zielony, herbata owocowa, jabłko 1/2 szt. |
WTOREK |
I.Zupa brokułowa z ryżem, warzywami i zieleniną. II.Ziemniaki z koperkiem, bitki w sosie własnym,marchewka z groszkiem. III. Sok "Kubuś", gruszka. |
Ciastka zbożowe + pałeczka kukurydziana, kisiel truskawkowy, soczek Leon |
ŚRODA |
I. Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą. II.Zapiekanka z mięsem, warzywami, ziołami i serem żółtym. III. Herbata miętowa, mandarynka. |
Pieczywo z masłem, pasztet drobiowy,ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną |
CZWARTEK |
I.Żurek z jajkiem. |
Rogaliki drożdżowe, serek waniliowy, banan. |
PIĄTEK |
I.Zupa jarzynowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną. |
Grahamka z masłem,twarożek z szynką, papryka, pomidor, herbata rumiankowa. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.