DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I.Zupa jarzynowa z manną i zieleniną 300ml.II.Ziemniaki 100g, kiełbasa pieczona z cebulką 100g, surówka wielowarzywna 100g, sok cytrynowy 200ml. |
Pieczywo z masłem, ogórkiem zielonym,parówki na gorąco, herbata z cytryną, jabłko |
WTOREK |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami 300ml.II.Kasza 80g, gulasz wieprzowy 100g, ogórek kwaszony 100g, sok "Kubuś" 200ml,jabłko. |
Bułka kajzerka z masłem, sałatą, szynką drobiową, pomidorem, herbata owocowa, banan. |
ŚRODA |
I.Rosół z makaronem i zieleniną 300ml.II.Ryż 80g, pałeczka drobiowa 100g, surówka z czerwonej kapusty i jabłka 100g, kompot owocowy 200ml. |
Chałka z masłem i powidłami śliwkowymi, kawa mleczna, kisiel truskawkowy z owocami |
CZWARTEK |
I.Zupa ogórkowa z ziemniakami i pulpecikiem 300ml.II.Placuszki z jabłkiem i cukrem pudrem 150g, kompot truskawkowy 200ml. |
Rogaliki drożdżowe z serem, jogurt naturalny z musem owocowym. |
PIĄTEK |
I. Zupa pomidorowa z makaronem 300ml.II.Ziemniaki z koperkiem 100g, paluszki "Frosta" 100g, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka 100g, kompot porzeczkowy 200ml. |
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, papryka, pomidorek koktajlowy, herbata owocowa, mandarynka. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.