DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I. Żurek z ziemniakami,warzywami i porcją białej kiełbasy. Chleb. |
Pieczywo z masłem, jajkiem, ogórkiem zielonym, herbata z cytryną, jabłko |
WTOREK |
I. Barszcz ukraiński z ziemniakami, warzywami i natką. |
Rogaliki z serem, kawa mleczna, jabłko. |
ŚRODA |
I. Zupa brokułowa z ryżem i zieleniną. |
Pieczywo mieszane z masłem, serek Almette ziołowy, rzodkiewka, herbata owocowa, truskawka |
CZWARTEK |
I. Grochówka z ziemniakami,warzywami i kiełbasą. |
Kajzerka z masłem, pasztetem drobiowym, pomidorem i ogórkiem, herbata owocowa |
PIĄTEK |
I. Krupnik z ziemniakami, warzywami i zieleniną. |
Pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kawa mleczna, mandarynka. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.