DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I. Kapuśniak z ziemniakami,warzywami i porcją kiełbasy.Chleb. |
Pieczywo z masłem, sałatą szynką drobiową, pomidorem, herbata owocowa. |
WTOREK |
I. Zupa pomidorowa z ryżem,warzywami i zieleniną. |
Bułka z serem, kawa mleczna, jabłko. |
ŚRODA |
I. Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem. |
Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, szynką drobiową, ogórkiem kwaszonym, herbata owocowa, truskawka |
CZWARTEK |
I. Zupa pieczrkowa z makaronem i zieleniną. |
Chałka z masłem idżemem truskawkowym, kakao, banan |
PIĄTEK |
I. Zupa pomidrowa z makaronem i zieleniną. |
Pieczywo z masłem, serem żółtym, ogórkiem zielonym, herbata owocowa, mandarynka |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.