DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I.Żurek z ziemniakami,warzywami i porcją kiełbasy.Chleb.II.Kluski leniwe z masełkiem,sok "Kubuś", truskawka suszona 1 szt. |
Pieczywo mieszane z masłem,jajkiem,ogórkiemherbata z cytryną,jabłko. |
WTOREK |
I.Rosół z makaronem i zieleniną.II.Ziemniaki z koperkiem,potrawka drobiowa, surówka wielowarzywna,sok wieloowocowy. |
Chałka z masłem i dżemem, kakao,mandarynka. |
ŚRODA |
I.Zupa buraczkowa z ziemniakami i cebulką.II.Krokiety z serem żółtym i pieczarką.III.Sok "Kubuś".IV.Banan. |
Bułka kajzerka z masłem, sałatą,szynką drobiową, ogórkiem i pomidorem, herbata owocowa. |
CZWARTEK |
I.Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną.II.Ryż,kotlet schabowy panierowany,buraczek z jabłkiem, sok pomarańczowy. |
Pieczywo mieszane z masłem,sałatą,ogórkiem, parówka na gorąco,herbata owocowa,mandarynka. |
PIĄTEK |
I.Zupa pomidorowa z makaronem,warzywami i zieleniną.II.Ziemniaki z koperkiem,paluszki rybne,surówka z czerwonej kapusty i jabłka,kompot truskawkowy. |
Rogal z masłem i dżemem,kakao,banan. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.