DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I. Zupa pomidorowa z ryżem, warzywami i zieleniną. |
Bułki mieszane z masłem, pasztetem drobiowym, ogórkiem kwaszonym, herbata z cytryną. |
WTOREK |
I. Zupa fasolowa z ziemniakami i warzywami. |
Ciastka domowe, kakao, jabłko. |
ŚRODA |
I. Zupa jarzynowa z manną i zieleniną. |
Pieczywo mieszane z masłem, sałatą,szynką drobiową, ogórkiem i pomidorem, herbata owocowa, truskawka |
CZWARTEK |
-------------------------------------- |
-------------------------------------- |
PIĄTEK |
I. Krupnik z ziemniakami, warzywami i zieleniną. |
Biszkopty bez cukru+wafelki waniliowe, kakao, jabłko. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.