DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I.Kapuśniak z ziemniakami,warzywami i porcją kiełbasy.Chleb.II.Manna z musem truskawkowym.III.Soczek owocowy 1 szt. |
Chałka z masłem, kakao,brzoskwinia |
WTOREK |
I.Zupa pomidorowa z ryżem,warzywami i zieleniną.II.Ziemniaki z koperkiem,kotlet mielony,surówka wielowarzywna.III.Kompot truskawkowy.IV.Truskawka. |
Bułka z serem, kawa mleczna,jabłko. |
ŚRODA |
I.Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem.II.Makaron z serem i masełkiem.III.Sok pomarańczowy.IV.Jabłko. |
Pieczywo mieszane z masłem, sałatą,szynką drobiową, ogórkiem kwaszonym, herbata owocowa, truskawka |
CZWARTEK |
I |
|
PIĄTEK |
I |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.