DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I. Zupa ogórkowa z ziemniakami, warzywami i natką pietruszki 300ml. |
Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, szynką, ogórkiem zielonym, herbata owocowa, chrupiące jabłuszko. |
WTOREK |
I. Zupa jarzynowa z manną i zieleniną 300 ml. |
Pieczywo mieszane zmasłem, pasztetem drobiowym, ogórkiem kwaszonym, kawa mleczna, mandarynka. |
ŚRODA |
I. Rosół z makaronem i zieleniną 300 ml. |
Rogalik z masłem i dżemem, kakao, banan. |
CZWARTEK |
I. Zupa pieczarkowa z kaszą, warzywami i zieleniną 300 ml. |
Bułka słodka z serem, kawa mleczna, banan. |
PIĄTEK |
I. Zupa pomidorowa z ryżem, warzywami i zieleniną 300 ml. |
Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem, ogórkiem kwaszonym, herbata owocowa, chrupiące jabłuszko. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.