Szkoła Podstawowa im. św. Jadwigi Królowej Polski w Witoni

99-335 Witonia

ul. Szkolna 4

tel. 24 356 40 19

https://www.facebook.com/spwitonia

spwitonia@poczta.onet.pl

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 2459227
  • Do końca roku: 242 dni
  • Do wakacji: 49 dni
1

Kartka z kalendarza

Kontakt

Szkoła Podstawowa w Witoni

ul. Szkolna 4

tel/fax 24 356 40 19

E-mail: spwitonia@poczta.onet.pl

Jadłospis - 13.12 - 17.12.2021 r.

DZIEŃ TYGODNIA

OBIAD

PODWIECZOREK
(oddziały przedszkolne)

PONIEDZIAŁEK
 13 XII 2021

I. Zupa ogórkowa z ziemniakami, warzywami i natką pietruszki 300ml.
II. Krokiet z mięsem 150 g.
III. Soczek " Leon" owocowy 200 ml, serek " Fantazja" 1 szt.

 Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, szynką, ogórkiem zielonym, herbata owocowa, chrupiące jabłuszko.

WTOREK
14 XII 2021

I. Zupa jarzynowa z manną i zieleniną 300 ml.
II. Ziemniaki z koperkiem 100 g, kotlet mielony 100g, surówka z     czerwonej kapusty i jabłka 100 g,
III. Kompot truskawkowy 200 ml, suszona truskawka 1 szt.

 Pieczywo mieszane zmasłem, pasztetem drobiowym, ogórkiem kwaszonym, kawa mleczna, mandarynka.

ŚRODA
15 XII 2021

I. Rosół z makaronem i zieleniną 300 ml.
II. Ryż 100 g, udko pieczone 100 g, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka zielonego, papryki i rzodkiewki 100 g.
III. Sok truskawkowy 200 ml, mandarynka 1 szt.

 Rogalik z masłem i dżemem, kakao, banan.

CZWARTEK
16 XII 2021

I. Zupa pieczarkowa z kaszą, warzywami i zieleniną 300 ml.
II. Kluski śląskie 100 g, gulasz z wołowiny 100 g, ogórek kwaszony
III. Sok jabłkowo - gruszkowy 200 ml, niespodzianka 1 szt.

 Bułka słodka z serem, kawa mleczna, banan.

PIĄTEK
17 XII 2021

I. Zupa pomidorowa z ryżem, warzywami i zieleniną 300 ml.
II. Ziemniaki z koperkiem 100 g, ryba panierowana 100 g, surówka z kwaszonej kapusty, marchewki i jabłka 100 g.
III. Sok malinowy 200 ml, Suszona brzoskwinia 1 szt.

 Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem, ogórkiem kwaszonym, herbata owocowa, chrupiące jabłuszko.

Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.

Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.