DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I. Żurek z ziemniakami,warzywami i porcją kiełbasy,chleb. |
Pizzerinka z pieczarką, salami i serem żółtym, herbata owocowa, serek "Danio". |
WTOREK |
I. Grochówka z ziemniakami,warzywami i kiełbasą. |
Bułka wieloziarnista z masłem, sałatą, jajkiem i szczypiorem, kawa mleczna, banan. |
ŚRODA |
I. Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną. |
Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, szynką drobiową, serem żółtym, kakao, chrupiące jabłuszko. |
CZWARTEK |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami,warzywami i zieleniną. |
Kajzerka z masłem, sałatą, ogórkiem zielonym, parówka na gorąco, herbata owocowa, jogurt owocowy. |
PIĄTEK |
I. Krupnik z warzywami i zieleniną. |
Ciasto drożdżowe z powidłami śliwkowymi, budyń śmietankowy, owoc. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.