DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I. Barszcz ukraiński z ziemniakami i natką pietruszki. |
Pieczywo mieszane z masłem, ogórkiem kwaszonym, parówka na gorąco, herbata owocowa, chrupiące jabłuszko. |
WTOREK |
I. Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami. |
Strucla z jabłkiem, kakao, banan. |
ŚRODA |
I. Zupa buraczkowa z ziemniakami i cebulką. |
Bułka kajzerka z masłem, pasztetem, pomidorem, kawa mleczna, jabłko.
|
CZWARTEK |
I. Zupa pieczarkowa z kaszą, warzywami i natką pietruszki. |
Biszkopty bez cukru, serek homogenizowany, mandarynka. |
PIĄTEK |
I. Zupa brokułowa z ryżem, warzywami i zieleniną. |
Bułka mieszana z masłem, twarożek ze szczypiorem, kakao, chrupiące jabłuszko. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.