DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I. Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy,chleb. |
Pieczywo mieszane z masłem, sałatą,szynką wieprzową, ogórkiem zielonym, herbata owocowa. |
WTOREK |
I. Zupa jarzynowa z zieleniną. |
Rogaliki drożdżowe z serem, kakao, jogurt "Danonek" truskawkowy,banan. |
ŚRODA |
I. Rosół z makaronem i zieleniną. |
Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, kawa mleczna, musli jabłkowe. |
CZWARTEK |
I. Zupa fasolowa z ziemniakami. |
Bułka kajzerka z masłem, sałatą, szynką drobiową, ogórkiem kwaszonym, herbata owocowa, mandarynka. |
PIĄTEK |
I. Zupa owocowa z makaronem. |
Pączek, kakao, jabłko. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.