DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I. Żurek z ziemniakami i porcją kiełbasy, chleb. |
Pieczywo mieszane z masłem, pastą rybną, herbata z cytryną, baton "Lubiś", jabłko |
WTOREK |
I. Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną. |
Bułka z masłem, szynką drobiową, ogórkiem zielonym, herbata owocowa. |
ŚRODA |
I. Krupnik z warzywami i zieleniną. |
Rogal z masłem i dżemem truskawkowym, kakao, pomarańcza. |
CZWARTEK |
I. Ryżanka z warzywami i zieleniną. |
Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, ogórkiem zielonym, parówka na gorąco, herbata owocowa. |
PIĄTEK |
I. Zupa pomidorowa z ryżem, warzywami i zieleniną. |
Pieczywo mieszane z masłem, szynką wieprzową, pomidorem i szczypiorkiem, herbata z cytryną. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.