DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I. Zupa ogórkowa z ziemniakami, warzywami i natką pietruszki. |
Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, szynką wieprzową i ogórkiem świeżym, herbata z cytryną, jabłko. |
WTOREK |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną. |
Rogaliki drożdżowe z serem, kakao, banan. |
ŚRODA |
I. Rosół z makaronem i zieleniną. |
Bułka kajzerka z masłem, sałatą, pomidorem, parówka na gorąco, herbata owocowa, chrupiące jabłuszko. |
CZWARTEK |
---------------------------------------------------- |
------------------------------------ |
PIĄTEK |
I---------------------------------------------------- |
-------------------------------------- |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.