DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
----------------------------------------------------- |
--------------------------------------- |
WTOREK |
I. Biały barszcz z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy, chleb. |
Baton "Lubiś" czekoladowy, pierniczki toruńskie, herbata z cytryną, chrupiące jabłuszko. |
ŚRODA |
I. Zupa pomidorowa z makaronem, warzywami i zieleniną. |
Kajzerka z masłem, sałatą, weliną, ogórkiem kwaszonym, herbata owocowa, banan. |
CZWARTEK |
I. Grochówka z ziemniakami, warzywami i kiełbasą. |
Rogal z masłem i dżemem truskawkowym, kakao, banan. |
PIĄTEK |
I. Zupa brokułowa z ryżem, warzywami i zieleniną. |
Bułka kajzerka z masłem, serem żółtym,rzodkiewką, herbata owocowa, chrupiące jabłuszko. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.