DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 25 X 2021 |
I. Kapuśniak z ziemniakami, porcją kiełbasy, chleb. |
Pieczywo mieszane z masłem, ogórkiem zielonym, parówka na gorąco, herbata owocowa, jabłko. |
WTOREK 26 X 2021 |
I. Barszczyk czerwony zabielany z ziemniakami i cebulką. |
Bułeczka drożdżowa z serem, kawa mleczna, banan. |
ŚRODA 27 X 2021 |
I. Zupa szczawiowa z jajkiem. |
Kajzerka z masłem, sałatą, polęwicą sopocką, ogórkiem kwaszonym, herbata owocowa, winogron. |
CZWARTEK 28 X 2021 |
I. Ryżanka z warzywami i zieleniną. |
Chleb mieszany z masłem, pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem, herbata z cytryną, banan.
|
PIĄTEK 29 X 2021 |
I. Zupa jarzynowa z manną i zieleniną. |
Bułka kajzerka z masłem, twarożek z rzodkiewką, kakao, jabłko.
|
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.