DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I. Żurek z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy. Chleb. |
Pieczywo mieszane z masłem, serkiem topionym, ogórkiem zielonym, rzodkiewką, herbata owocowa. |
WTOREK |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną. |
Herbatniki + biszkopty, kakao, mandarynka |
ŚRODA |
I. Zupa pieczarkowa z kaszą, warzywami i zieleniną. |
Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, szynką drobiową, ogórkiem kwaszonym, herbata owocowa. |
CZWARTEK |
I. Barszcz ukraiński z ziemniakami i warzywami. |
Bułka drożdżowa, kawa mleczna, jabłko. |
PIĄTEK |
I. Zupa pomidorowa z ryżem, warzywami i zieleniną. |
Rogalik z masłem i dżemem, kakao, banan. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.