DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I. Zupa jarzynowa z ziemniakami. |
Kanapka z chleba graham z masłem, ogórkiem zielonym, rzodkiewką, parówka na gorąco, herbata owoce leśne. |
WTOREK |
I. Ryżanka z warzywami i zieleniną. |
Chałka z masłem i dżemem, kakao, jabłko. |
ŚRODA |
I. Rosół z makaronem i zieleniną. |
Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną drobiową i rzodkiewką, herbata owocowa. |
CZWARTEK |
I. Zupa brokułowa z ryżem. |
Bułka angielka z masłem, jajkiem, rzodkiewką, herbata z cytryną. |
PIĄTEK |
I. Zupa pomidorowa z makaronem. |
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli, ogórek kwaszony, herbata, jabłko. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.