DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 4 X 2021 |
I.Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy, chleb. II. Pampuchy z sosem truskawkowym. III. Mus jabłkowo-owocowy. A:1,3,7 9 |
Pieczywo mieszane z masłem, polędwicą sopocką, sałatą i rzodkiewką, herbata owocowa. |
WTOREK 5 X 2021 |
I. Zupa pomidorowa z ryżem, warzywami i zieleniną. II.Ziemniaki, pulpeciki w sosie śmietanowo-koperkowym, ogórek kwaszony. III.Sok truskawkowy. A:1,3,7,9 |
Chałka z masłem, kakao, banan. |
ŚRODA 6 X 2021 |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną. II. Ryż, udko pieczone, fasolka szparagowa. III. Kompot z owoców mieszanych. A:1,3,7,9 |
Bułka z masłem, parówka na gorąco,ogórek kwaszony, herbata z cytryną. |
CZWARTEK 7 X 2021 |
I. Zupa ogórkowa z ziemniakami, warzywami i natką pietruszki. II. Kopytka, gulasz wieprzowy, bigos. III. Sok malinowy, banan. A:1,3,7,9 |
Zapiekanka z masłem, wędliną i serem żółtym, herbata owocowa, jabłko. |
PIĄTEK 8 X 2021 |
I. Ryżanka z warzywami i zieleniną. II. Ziemniaki z koperkiem, kotlet z jajka, surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki, papryki i ogórka zielonego. III. Sok jabłkowo-gruszkowy. A:1,3,7,9 |
Bułka maślana, kakao, banan. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.