DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 20 IX 2021 |
I.Barszcz ukraiński z ziemniakami,warzywami i fasolą. II.Pierogi z mięsem i masełkiem. III.Kompot owocowy. IV.Gruszka. A:1,3,7,9 |
Chleb pszenno-żytni z masłem, sałatą, serem żółtym, ogórkiem zielonym. Herbata owocowa. Jabłko. |
WTOREK 21 IX 2021 |
I.Rosół z makaronem i zieleniną. II.Ziemniaki z koperkiem,potrawka drobiowa, surówka z czerwonej i jabłka. III.Sok truskawkowy. A:1,3,7,9 |
Pieczywo razowe z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorem. Herbata owocowa. Banan.
|
ŚRODA 22 IX 2021 |
I.Ryżanka z warzywami i zieleniną. II.Kluski śląskie, gulasz wieprzowy, fasolka szparagowa. III.Kompot wiśniowy. A:1,3,7,9 |
Bułka z masłem, polędwicą sopocką, sałatą,pomidorem. Herbata. Śliwka. |
CZWARTEK 23 IX 2021 |
I.Zupa fasolowa z ziemniakami i warzywami. II.Naleśniki z serem i sosem truskawkowym. III. Kompot wieloowocowy. IV.Serek "Danio" 1 szt. A:1,3,7,9 |
Pieczywo z masłem, twarożek z rzodkiewką. Kakao. Arbuz.
|
PIĄTEK 24 IX 2021 |
I.Krupnik z warzywami i zieleniną. II. Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne "Frosta", surówka z kwaszonej kapusty, marchewki i jabłka. III. Sok jabłkowo-gruszkowy. A:1,3,4,7,9 |
Kisiel truskawkowy, kruche ciasteczka + biszkopty. Winogrono. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.