DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 13 IX 2021 |
I. Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy,chleb II. Manna z musem truskawkowym |
Kanapka z masłem, sałatą,wędliną drobiową i ogórkiem. Herbata owocowa. |
WTOREK 14 IX 2021 |
I. Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną. |
Bułeczka drożdżowa, herbata z miodem i cytryną, jabło 1/2 szt. |
ŚRODA 15 IX 2021 |
I. Zupa pomodorowa z makaronem, warzywami i zieleniną. II. Frytki, schab pieczony, surówka z kapusty pekińskiej, papryki, rzodkiewki i ogórka zielonego. |
Serek homogenizowany 1 szt, biszkopty 3 szt, banan 1/2 szt. |
CZWARTEK 16 IX 2021 |
I. Zupa buraczkowa z ziemniakami (zabielana) z cebulką. A: 1,3,7,9 |
Kanapka z masłem, jajkiem, ogórkiem i szczypiorkiem. Herbata owocowa. Arbuz. |
PIĄTEK 17 IX 2021 |
I. Zupa kalafiorowa z ryżem, warzywami i zieleniną. A: 1,3,4,7,9 |
Chałka drożdżowa, sok owocowy, baton "Nestle" - pełne ziarno. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.