OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
PONIEDZIAŁEK 6 IX 2021 |
I. Biały barszcz z ziemniakami i porcją kiełbasy 300ml. II. Pierogi z serem i masełkiem 100g. III. Kompot wieloowocowy 200ml, jabłko. A:1,3,7,9 |
Biszkopty bez cukru, herbata owocowa. |
WTOREK 7 IX 2021 |
I. Krupnik z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ryż 100g, pulpety w sosie koperkowym 150g, ogórek kwaszony 80g. III. Sok malinowy 200ml. |
Chrupki kukurydziane, słomka ptysiowa, soczek owocowo-warzywny. |
ŚRODA 8 IX 2021 |
I. Zupa pomidorowa z ryżem, warzywami i zieleniną 300ml. II.Ziemniaki 100g, pałeczka drobiowa 100g, surówka z czerwonej kapusty i jabłka 100g. III. Kompot owocowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
Bułka z masłem i dżemem truskawkowym, herbata owocowa, śliwka. |
CZWARTEK 9 IX 2021 |
I. Ryżanka z warzywami i zieleniną 300ml. II. Fasolka po bretońsku 100g. Chleb. III. Herbata z cytryną 200ml, śliwka węgierka. A: 1,3,7,9 |
Kanapka z masłem, wędliną, sałatą i ogórkiem zielonym. Herbata. |
PIĄTEK 10 IX 2021 |
I. Zupa pieczarkowa z makaronem i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki 100g, paluszki rybne 100g, surówka z kwaszonej kapusty, marchewki i jabłka 100g. III. Sok malinowy 200ml, jabłko. A: 1,3,4,7,9 |
Strucla z serem, herbata owocowa. Jogurt. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.