Szkoła Podstawowa im. św. Jadwigi Królowej Polski w Witoni

99-335 Witonia

ul. Szkolna 4

tel. 24 356 40 19

https://www.facebook.com/spwitonia

spwitonia@poczta.onet.pl

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 2459464
  • Do końca roku: 241 dni
  • Do wakacji: 48 dni
1

Kartka z kalendarza

Kontakt

Szkoła Podstawowa w Witoni

ul. Szkolna 4

tel/fax 24 356 40 19

E-mail: spwitonia@poczta.onet.pl

Jadłospis - 6-10.09.2021

 

OBIAD

PODWIECZOREK
(oddziały przedszkolne)

PONIEDZIAŁEK

6 IX 2021

 I. Biały barszcz z ziemniakami i porcją kiełbasy 300ml.

II. Pierogi z serem i masełkiem 100g.

III. Kompot wieloowocowy 200ml, jabłko.

A:1,3,7,9

 

 

Biszkopty bez cukru, herbata owocowa.

WTOREK

7 IX 2021

 I. Krupnik z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml.

II. Ryż 100g, pulpety w sosie koperkowym 150g, ogórek kwaszony 80g.

III. Sok malinowy 200ml.

 

Chrupki kukurydziane, słomka ptysiowa,

soczek owocowo-warzywny.

ŚRODA

8 IX 2021

I. Zupa pomidorowa z ryżem, warzywami i zieleniną 300ml.

II.Ziemniaki 100g, pałeczka drobiowa 100g, surówka z czerwonej kapusty i jabłka 100g.

III. Kompot  owocowy 200ml.

A: 1,3,7,9

 

Bułka z masłem i dżemem truskawkowym,

 herbata owocowa, śliwka.

CZWARTEK

9 IX 2021

I. Ryżanka z warzywami i zieleniną 300ml.

II. Fasolka po bretońsku 100g. Chleb.

III. Herbata z cytryną  200ml, śliwka węgierka.

A: 1,3,7,9

 

Kanapka z masłem, wędliną, sałatą i ogórkiem zielonym. Herbata.

PIĄTEK

10 IX 2021

I. Zupa pieczarkowa z makaronem i zieleniną 300ml.

II. Ziemniaki 100g, paluszki rybne 100g, surówka z kwaszonej kapusty, marchewki i jabłka  100g.

III. Sok malinowy 200ml, jabłko.

A: 1,3,4,7,9

 

Strucla z serem, herbata owocowa. Jogurt.

Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.

Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.