PONIEDZIAŁEK 14 VI 2021 |
I. Biały barszcz z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy 300ml. Chleb. II. Pierogi z seremi i masełkiem 150g. III. Kompot truskawkowy z owocami 200ml. A: 1,3,7,9 |
WTOREK 15 VI 2021 |
I. Zupa brokułowa z ryżem, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, ala"gołąbek w sosie pomidorowym 150g. III. Soczek owocowo-warzywny 1 szt., owoc. A:1,3,7,9 |
ŚRODA 16 VI 2021 |
I. Zupa ogórkowa z ziemniakami, warzywami i natką pietruszki 300ml. II. Frytki 100g, pałeczka drobiowa 100g, surówka z młodej kapusty, marchewki, koperku i jabłka 100g. III. Kompot wieloowocowy 200ml. A:1,3,7,9 |
CZWARTEK 17 VI 2021 |
I. Zupa fasolowa z ziemniakami, warzywami i kiełbasą 300ml. II. Spagetthi z mięsem, pieczarką w sosie pomidorowym 200g. III. Soczek "Multiwitamina" owocowo-warzywny 1 szt., jabłko. A:1,3,7,9 |
PIĄTEK 18 VI 2021 |
I. Zupa pomidorowa z makaronem, warzywami i zieleniną 300ml. II. Młode ziemniaki z koperkiem 100g, kotlet z ryby 100g, sałata ze śmietaną 100g. III. Kompot wieloowocowy 200ml + słodki upominek. A: 1,3,4,7,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.